Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Župan održao prijem za vatrogasce povodom Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana

U povodu Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca koji je obilježen 4. svibnja, župan Darko Koren je u četvrtak, 6. svibnja u prostorijama Županijske uprave održao prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i javnih vatrogasnih postrojbi s područja Županije.
Prijemu su uz župana nazočili zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite  Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, v.d. predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja, zapovjednik VZŽ Zvonimir Habijan, zamjenici predsjednika VZŽ Vladimir Piškor i Ivan Matosović, zamjenik zapovjednika VZŽ i zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić, v.d. zapovjednika JVP Grada Koprivnice Jasminka Jakupec, v.d. zapovjednika JVP Grada Križevaca Marijan Sokolić, izvjestitelj VZŽ Krešimir Juratović te referent za zaštitu i spašavanje Krešimir Škvorc.

Pokazali ste da se uspješno nosite sa svim povjerenim zadaćama unatoč nedaćama koje su nas zadesile. Uvijek s ponosom ističemo da smo jedna od najvatrogasnijih županija u državi te da je vatrogastvo na našem prostoru važan i neizostavan dio društvenog života. Jedan ste od temelja sustava civilne zaštite, dobro ste organizirani, a oprema i ljudski kapaciteti kojima raspolažete garancija su sigurnosti“, kazao je župan.

„Važno je naglasiti kako vaša profesija koju obavljate profesionalno, savjesno i odgovorno, ulijeva sigurnost stanovnicima naše županije. Zahvaljujem na konstruktivnoj suradnji, Županija će i dalje biti partner te ćemo nastaviti s kontinuiranim ulaganjima u edukaciju i opremu kako bi standard i uvjeti rada bili na najvišem nivou“, zaključio je župan.

Župan je vatrogascima zahvalio na uspješnoj suradnji, humanom radu i požrtvovnosti, napomenuvši da će i nadalje brinuti o vatrogascima i njihovoj opremi koliko god to mogućnosti budu dopuštale te im zaželio sreću u radu, zdravlje i što manje intervencija.

„Hvala vam na korektnoj suradnji, dobroj komunikaciji i financijskoj podršci svih ovih godina koja nam omogućava nesmetan rad. Vjerujemo da ćemo tako i nastaviti te da će ovu časnu profesiju obavljati još veći broj vatrogasaca. Potrebno je dodatno se educirati te aktivirati mlade kako bi vatrogastvo u županiji i nadalje ostalo na ovoj visokoj razini“, kazao je v.d. predsjednik Branko Vucikuja.

Zapovjednik VZŽ Zvonimir Habijan  istaknuo je da su tijekom pružanja pomoći u Sisačko-moslavačkoj županiji, u pet smjena sudjelovali sa 163 vatrogasaca i 42 vozila s područja naše VZŽ, pokazavši da su vatrogasci spremni odgovoriti na sve izazove.
”Naš je angažman i trud prepoznat i to nas veseli, isto kao i odlična suradnja s Županijom kojoj zahvaljujem na svemu što čini za nas. Dosta dobro smo opremljeni,  kroz programe preko ministarstava očekuje nas i isporuka četiri nova vozila,  dobrovoljna vatrogasna društva u Svetom Ivanu Žabno i u Svetom Petru Orehovcu nedavno su dobila dva nova kombi vozila. Predstoji nam usuglašavanje pod zakonskih akata te daljnje osposobljavanje vatrogasne strukture što ćemo, uvjeren sam, uspješno provest”, rekao je zapovjednik Zvonimir Habijan.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović