Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Završena rekonstrukcija i dogradnja Vatrogasnog doma DVD-a Đelekovec

 

Kruna trogodišnjeg rada članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đelekovec – na čelu s veoma agilnim voditeljstvom, predsjednikom Marijanom Posavcem, zapovjednikom Zoranom Mađerićem i tajnikom Goranom Đuretom – na projektu ”Rekonstrukcija i dogradnja Vatrogasnog doma DVD-a Đelekovec”  je uporabna dozvola, koju su primili ovih dana.

Projekt za rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma zadovoljio je 2019. godine uvjete na natječaju mjere 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“  iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i za njegovu su realizaciju pristigla bespovratna financijska sredstva iz fonda Europske unije u iznosu
3.100.000 kuna. Realizaciju projekta pomogla je i Općina Đelekovec s iznosom od 150.000 kuna.

Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma počela je početkom ožujka i završila je tijekom prosinca 2020. godine, a obuhvaćala je rušenje i demontažu zidova, podova i krovišta, zidarske, keramičarske, krovopokrivačke, stolarske i soboslikarsko radove, radove na elektroinstalacijama, instalaciju vode i plina, kanalizaciju, limarske radove…itd.

U konačnici, proširene su dvije postojeće garaže, sagrađena je još jedna garaža, spremište, kotlovnica, sanitarni čvorovi i kupaonica. Na katu je sagrađena kuhinja, velika polivalentna dvorana te više uredskih prostorija, koje su u cijelosti veoma funkcionalno namještene.

Osim vatrogasaca, dvoranom i uredskim prostorijama koristit će se mještani i članovi udruga koje djeluju na području Općine Đelekovec.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović