Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Vatrogasna zajednica Općine Novigrad Podravski izabrala novo vodstvo; novi predsjednik je Božidar Đurinčić, zapovjednik ostaje Miroslav Ranilović

U nedjelju, 18. travnja 2021. godine, održana je redovna izborno-izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice Općine Novigrad Podravski.
Skupština je održana u skladu s epidemiološkim mjerama.

Izvješće o radu VZO Novigrad Podravski za razdoblje 2017.-2020. pročitala je Ivana Županić Rumek. U izvješću je dan kratki pregled aktivnosti, opremanja Društva i usavršavanja članstva.  Sva izvješća i prijedlozi jednoglasno su usvojeni. Potom je Skupština jednoglasno prihvatila Statut i Poslovnik o radu Skupštine VZO Novigrad Podravski.

Skupština je zatim razriješila dosadašnja tijela upravljanja i sprovedeni su izbori za novo vodstvo.

Članovi Skupštine jednoglasno su potvrdili novo vodstvo i tijela upravljanja VZO Novigrad Podravski na mandat od pet godina. VZO će u sljedećih pet godine voditi zapovjednik Miroslav Ranilović, zamjenik zapovjednika biti će Goran Veršić, predsjednik VZO Božidar Đurinčić i zamjenik predsjednika Dražen Paligač.

Novoizabrani  predsjednik  Božidar Đurinčić zahvalio je svima na izboru, istaknuo kako se veseli suradnji s Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, Općinom Novigrad Podravski i članicama Vatrogasne zajednice Općine Novigrad Podravski.

Okupljene članove VZO Novigrad Podravski pozdravili su v. d. predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja, općinski načelnik Zdravko Brljek i dosadašnji predsjednik VZO Novigrad Podravski Josip Krajačić.

Branko Vucikuja čestitao je novoizabranom vodstvu izrazivši nadu u dobru suradnju. Općinski načelnik Zdravko Brljek također je čestitao, istaknuvši da vatrogastvo ima dugu tradiciju postojanja kako u Podravini tako i u Općini Novigradu Podravskom. Pohvalno je govorio o radu svih vatrogasaca koji su mnogo puta pokazali da se na njih može računati u svim teškim trenutcima, nadajući se još boljoj suradnji.
Dosadašnji predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Novigrad Podravski Josip Krajačić čestitao je novoizabranom  vodstvu, izrazivši nadu da će novo vodstvo nastaviti ondje gdje je on stao.

Završnom riječju novoizabranog predsjednika završila je izvještajno-izborna Skupština.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović