Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

U Križevcima održan 6. memorijal “Valentina Sokač”

U nedjelju, 3. listopada 2021. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci organiziralo je
6. memorijal “Valentina Sokač”, u spomen na tragično preminulu članicu društva Valentinu Sokač. Vatrogasno natjecanje održano je na vježbalištu društva iza Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca. Na memorijalu su ukupno sudjelovala 23 natjecateljska odjeljenja a pokrovitelj je bila firma ”Vatropromet”. Veliko obol u realizaciji ovog natjecanja dali su vatrogasni suci: Slavko Gotić, Davor Tetec, Nikola Radulec, Saša Kunjek, Nikola Mišain i Zdenko Funtak, koji su natjecanje sudili bez naknade.
Svečanom zatvaranju memorijala nazočili su predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko- križevačke županije Darko Palaš i njegovi zamjenici Goran Matoničkin i Miroslav Petračija, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, predstavnik firme ”Vatropromet” Zdravko Kobešćak te sinovi i roditelji pokojne Valentine Sokač.

Župan Darko Koren uručio je medalje natjecateljskim odjeljenjima s Požarnog područja Križevci koja su nedavno sudjelovala na 8. državnom natjecanju vatrogasaca RH.
Sudionici memorijala za prva tri mjesta po kategorijama osvojili su pehari i priznanja a ista im je uručio gradonačelnik Mario Rajn. Za sve prvoplasirane ekipe po kategorijama prigodne darove osigurala je firma ”Vatropromet” a iste im je uručio Zdravko Kobešćak.
Svima nazočnima obratili su se gradonačelnik Mario Rajn i župan Dako Koren.
”Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija su među najvatrogasnijima u Hrvatskoj. Sudjelovanje na natjecanju ovako velikog broja djece i mladeži me raduje i sretan sam zbog toga, jer mladi su zalog sigurne budućnosti vatrogastva ovog kraja” –  rekao je župan Koren    

U ime domaćina, tople riječi zahvale svima je uputila predsjednica DVD-a Križevci Natalija Radotović – Maksić.

Rezultati po kategorijama:

Djeca – muška 

 1. DVD Povelić
 2. DVD Sv. I. Žabno
 3. DVD Cubinec
 4. DVD Carevdar
 5. DVD Apatovec
 6. DVD Kalnik

Djeca – ženska 

 1. VZO Kalnik
 2. DVD Cubinec
 3. DVD Carevdar

Mladež – muška

 1. DVD Đurđic
 2. DVD Cubinec

Mladež – ženska 

 1. DVD Đurđic
 2. DVD Apatovec

Članovi

 1. JVP Križevci
 2. DVD Majurec 1
 3. DVD Erdovec
 4. DVD Đurđic
 5. DVD Apatovec
 6. DVD Majurec 2
 7. DVD Dijankovec

Članice

 1. DVD Odranski Obrež
 2. DVD Đurđic
 3. DVD Majurec

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović