Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Tvrtka Telemach Hrvatska donirala dron DVD-u Legrad

U četvrtak, 29. travnja 2021. godine u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad održana je svečana primopredaja drona  i mobilnog telefona. Dron i mobilni telefon zapovjedniku VZO Legrad Darku Piškoru uručila je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja Telemach Hrvatska.
Naime, DVD Legrad je jedna od 10 vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima je Telemach Hrvatska donirao dron i mobilni telefon tijekom prošlogodišnjeg javnog natječaja za dodjelu donacja pod nazivom DRONacija. Na natječaj se prijavilo 137 vatrogasnih postrojbi iz cijele Hrvatske a DVD Legrad je po ostvarenim bodovima bio na samom vrhu.

Praktičnu edukaciju članova Društva o ispravnom i učinkovitom upravljanju dronom, kako bi isti upotrebljavali na najučinkovitiji način i bez oštećenja održali su djelatnici tvrtke Geomatika Smolčak.
Svečanoj primopredaji, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, pored gospođe. Marijane Grubešić i zapovjednika Darka Piškora, nazočili su načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednik VZO Legrad Vladimir Piškor, zapovjednik DVD-a Legrad Josip Kefelja i nekolicina članova Društva.

Zahvaljujemo se Telemachu Hrvatska na ovoj vrijednoj donaciji. Donirani dron pomoći će u daljnjoj modernizaciji našeg Društva ali i u našem humanitarnom djelovanju i operativnim zadacima, od čega korist svakako ima i lokalna, ali i šira zajednica. Dron će nam pomoći ponajviše kod intervencija uslijed poplava koje su učestale u našem kraju, traganju za nestalim osobama, pregledu šumskog područja ali i u mapiranju našeg područja djelovanja što će nam uvelike pomoći u svim budućim intervencijama i požarima otvorenog prostora. – rekao je zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor

Općinski načelnik Ivan Sabolić zahvalio se na donaciji koja je stigla u prave ruke, istaknuvši ogroman značaj DVD-a Legrad za vatrogastvo općine ali i za cijelu Koprivničko-križevačku županiju.

Tijekom boravka u Legradu, gospođa Marijana Grubešić i njen tim s posebnom su pozornošću razgledali vatrogasni muzej DVD-a Legrad.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović