Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Treća smjena podravsko-prigoriskih vatrogasaca u Glini sanira oštećena krovišta

Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, danas 6. siječnja u 05,00 sati treća smjena vatrogasaca Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, upućena je na područje Grada Gline.

Vatrogasci će biti raspoređeni u 5 radnih skupina te će raditi na saniranju oštećenih krovišta, koja su stradala tijekom razornog potresu koji je 29. prosinca pogodio područje Sisačko-moslavačke županije.

Pod zapovijedanjem zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana u ispomoći sudjeluju profesionalni vatrogasci iz JVP Đurđevac (2), JVP Križevci (2), kao i dobrovoljni vatrogasci iz DVD-a Sveti Ivan Žabno (5), DVD-a Sveti Petar Orehovec (5), VZG Križevci (5), VZO Legrad (4) i DVD Donja Velika (4).

S obzirom da je dio vatrogasaca krenuo iz Koprivnice, svi zajedno postrojili su se ispred zgrade Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana upoznao ih je s njihovim zadaćama, a sve nazočne pozdravili su gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn i njegov zamjenik Mario Martinčević.

Na terenu su pored 28 vatrogasca, 4 kombi vozila, 1 auto ljestve, 1 zglobna platforma, te 1 zapovjedno vozilo.

Naši podravsko-prigorski vatrogasci smješteni su u dvorani Osnovne škole Glina, a djeluju u sklopu Vatrogasne operativne zone Glina, kojom zapovijeda Goran Franković.

U pripremi su i dodatne vatrogasne snage te će iste, ukoliko se ukaže potreba žurno biti upućene na ugroženo područje.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović