Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Predsjednik VZŽ Darko Palaš obišao vatrogasce na Požarnom području Križevci

U cilju razvoja vatrogastva i što bolje komunikacije predstavnika vatrogasnih zajednica općina/gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava s čelništvom vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, kao i s upoznavanjem stanja u VZO/G i DVD predsjednik VZŽ Darko Palaš obišao je danas, 18. siječnja 2022.godine VZO/DVD Kalnik, VZO/DVD Sveti Petar Orehovec i DVD Sv. Ivan Žabno.
Na Kalniku je predsjednik Palaš razgovarao s predsjednikom DVD-a Kalnik Emanuelom Benjakom. U Sv. Petru Orehovcu Palaša su dočekali predsjednik
VZO Sv. Petar Orehovec Dragutin Hendelja i zapovjednik Antun Petric.
U Žabnu je Palaš razgovarao s predsjednikom DVD-a Žabno Damirom Radmanićem i tajnicom Simonom Habdija.

Sa svojim domaćinima, predsjednik Palaš razgovarao je o problemima s kojima se vatrogasci svakodnevno susreću u svojem radu te na pronalaženju rješenja da se isti otklone. Razgovaralo se o natječajima EU fondova vezanim za vatrogastvo, korištenje Vatroneta,
UVI-a, edukacijama operativnih vatrogasaca za različita zvanja kao i o pohađanju vatrogasaca na osposobljavanje za C kategoriju – vozača teretnog vozila.
Palaš je s posebnim zanimanjem obišao prostorije vatrogasnih domova, razgledao vozila i opremu izrazivši zadovoljstvo viđenim.

Namjera je da se nastavi sa obilaskom vatrogasnih zajednica općina/gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava kako bi se stvorila što realnija slika rada i svakodnevnih izazova vatrogasaca u matičnim postrojbama.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović