Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Predsjednici i zapovjednici koprivničkih DVD-a preuzeli nova vatrogasna kombi vozila

Jedno od najvećih pojedinačnih ulaganja u koprivničko dobrovoljno vatrogastvo realizirano je danas preuzimanjem pet vatrogasnih kombi vozila u Auto centru Krivak u Reki. Grad Koprivnica preko gradske vatrogasne zajednice kupio je pet novih vozila vrijednih 1,4 milijuna kuna (s PDV-om) te je gradonačelnik Mišel Jakšić uručio ključeve vozila predsjednicima DVD-a, Željku Cvrtili (DVD Starigrad), Aleksandri Rajšel (DVD Draganovec), Martini Lončarić (DVD Reka), Renatu Patrčeviću (DVD Jagnjedovec) i Hrvoju Blažekoviću, zapovjedniku VZG-a Koprivnica.

Preuzimanje vozila proteklo je u svečanom tonu, a okupljenima se obratio Ivan Golubić, predsjednik VZG-a, istaknuvši važnost ove nabavke kao i današnjeg dana koji će biti zapamćen po ovom velikom i važnom ulaganju u opremu društava u sklopu VZG-a Koprivnica. Zadovoljstvo nije krio niti zapovjednik VZG-a Hrvoje Blažeković koji je novim vlasnicima vozila poželio sreću u radu i daljnjim aktivnostima koje će se realizirati novim kombijima.

Preuzimanju je prisustvovao i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, koji je naglasio važnost vatrogastva za cijelu Hrvatsku i poželio društvima koja su dobila vozila da ih što manje koriste za prijevoz opreme na intervencije, a što više na natjecanja, okupljanja i u svrhu promocije vatrogastva.

Gradonačelnik Mišel Jakšić uručio je ključeve vozila te naglasio veliko zadovoljstvo što se ova kupnja realizirala prema planu te što Grad Koprivnica i dalje izdvaja sve veća proračunska sredstva za potrebe vatrogastva koje se u Koprivnici pokazalo i dokazalo kao dio civilne zaštite bez kojeg se ne može i koji postaje sve važniji u vremenima koja dolaze.

Okupljeni su zahvalili na ovim vrijednim vozilima i važnim investicijama u dobrovoljna vatrogasna društva kojih u Koprivnici ima 11, tako da će sada i društva koja nisu imala vozila dobiti ona koja su koristila navedena društva.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica