Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održano 7. operativno vatrogasno natjecanje ''Domaji 1957''

U nedjelju, 4. srpnja, Dobrovoljno vatrogasno društvo Domaji organiziralo je 7. operativno vatrogasno natjecanje ”Domaji 1957”, na kojem je sudjelovalo 12 ekipa iz 6 županija i to:
DVD Jankovac, DVD Ladislav, DVD Gornja Velika, DVD Donja Velika, DVD Reka, DVD Petrovsko, DVD Sesvetski Kraljevec, DVD Mala Črešnjevica, DVD Sveta Marija, DVD Varaždin Breg, DVD Sveti Đurđ i DVD Podravske Sesvete.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Sokolovac i uz supokroviteljstvo VZO Sokolovac i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, dok je glavni sponzor bila tvrtka KL Protektion .

Samo natjecanje bilo je organizirano na način da su vatrogasne ekipe sastavljene od pet do sedam članova rješavale taktičke zadatke na različitim lokacijama na području mjesta Domaji i mjesta Jankovac.

Na samom početku, sve natjecatelje i suce postrojio je zapovjednik VZO Sokolovac i DVD-a Domaji Dejan Ban, predavši prijavak  glavnom zapovjedniku HVZ-a Slavku Tucakoviću koji je potom izvršio smotru.

Svima nazočnima pozdravnim riječima obratili su se glavni zapovjednik Slavko Tucaković i načelnik Općine Sokolovac Vlado  Bakšaj.

Članovi DVD-a Domaji su za natjecateljske ekipe pripremili pet  različitih vježbi/zadataka koji su se morali što žurnije izvršiti, a koncipirani su na način da zahtijevaju timski duh i snalažljivost te znanja stečena na osnovnoj vatrogasnoj obuci. Svi detalji vezani za zadatke, ekipama su bili prezentirani i objašnjeni na samo mjestu izvođenja.

Ove godine, sve ekipe uspješno su odradile svih 5 zadanih vježbi/zadataka, a najuspješnijima su se pokazali vatrogasci iz DVD-a Varaždin Breg koji su osvojili prvo mjesto ispred DVD-a Sveta Marija kao drugih te DVD-a Podravske Sesvete koji su bili treći. Ove godine, ”drvene” medalje za osvojeno četvrto mjesto pripale su DVD-u Reka.

Po završetku natjecanja prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednik DVD-a  Alen Radić i zapovjednik Dejan Ban, a isti su uručili zahvalnice, medalje i pehare članovima ekipa kao i zahvalnice pokroviteljima i sponzorima.

Ovo prekrasno operativno natjecanje vatrogasaca u Domajima  primjer je dobre i kvalitetne organizacije te sudjelovanja mnogih članova Društva u realizaciji svih potrebnih aktivnosti. Svim članovima treba čestitati na velikom trudu i angažmanu, a velika pohvala ide i mladim članovima/mladeži koji su od samog početka natjecanja pomagali kako u podvorbi natjecatelja tako i na vježbalištima.


Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović