Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održana Skupština vatrogasnog pomlatka i mladeži DVD-a Batinske

Posebno svečano bilo je jučer, u petak, 11. ožujka 2022. godine u Batinskama, naime 24 članova vatrogasnog pomlatka i mladeži DVD-a Batinske održalo je svoju malu izvještaju vatrogasnu Skupštinu.
Skupština je održana u Društvenom domu Batinske, a istoj su pored članova pomlatka i mladeži nazočili predsjednica DVD-a Batinske Ankica Hadžija i zapovjednik DVD-a Batinske Stjepan Vucikuja.
Skupštinu je vodilo radno voditeljstvo na čelu s predsjednikom Erikom Koserom i članicama Miom Đipalo i Larom Štefanec.
Izvješće o realiziranim aktivnostima tijekom 2021. godine pročitala je Jelena Hadžija.
Iz izvješća je bilo vidljivo da su u Batinskama odradili vatrogasne igre u više disciplina, uz nazočnost operativnih vatrogasaca DVD-a Batinske upoznali su ”D” prugu i mlaznicu pod pritiskom vode, na vatrogasnim igrama održanim u Velikoj Črešnjevici natjecateljska ekipa pomlatka osvojila je 4 mjesto od 9 ekipa a ekipa mladeži 3 mjesto od 9 ekipa, s ekipom pomlatka sudjelovali su i na Maloj vatrogasnoj olimpijadi u Šemovcima.
Plan rada za 2022. godinu pročitala je Ana Marija Đipalo, iz istog je bilo vidljivo da tijekom 2022. godine planiraju trenirat i uvježbavati natjecateljske ekipe, sudjelovati na vatrogasnom natjecanju VZO Kalinovac, plasirati se na županijsko vatrogasno natjecanje, prijem novih članova, sudjelovati u realizaciji planiranih aktivnosti DVD-a Batinske.
Potom je pročitan prijedlog da se u natjecateljsku ekipu pomlatka prime novi članovi i to:
Iva Dautanec, Martin Dautanec, Matija Dautanec, Lana Hrženjak, Rene Lugarov i David Štefanec.

Članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili izvješće i prijedloge.
Izvješće i prijedloge moraju verificirati operativni članovi DVD-a Batinske na svojoj godišnjoj Skupštini.

Nakon završetka sjednice Skupštine, članovi pomlatka i mladeži nastavili su s druženjem uz različite vatrogasne igrice, koje su sastavni dio vatrogasnih natjecanja.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović