Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održana sjednica Odbora za EU fondove

11.01.2022. godine u prostorijama Vatrogasnog dom Sigetec,  održana je sjednica Odbora za Eu fondove. Svako požarno područje imenovalo je troje predstavnika u Odbor, a za predsjednika odbora imenovan je Davor Nemedan iz DVD-a Sigetec.
Predsjednik Odbora pojasnio je poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava službama za spašavanje koje je raspisao MUP RH. Sam poziv je otvorenog tipa,
tj. najbrži prst.
Poziv je otvoren do 30.04.2022. godine, a predsjednik Odbora upozorio je da je potrebno priložiti Financijski izvještaj za 2021. godinu prilikom prijave na poziv.
Također, pojasnio je prisutnima postupak i način prijavljivanja na EU fondove, koji kriteriji moraju biti ispunjeni, kao i potrebna dokumentacija koju je potrebno dostaviti prilikom prijave, te troškove koji će se prikazivati a koji mogu biti prihvatljivi i neprihvatljivi. Rok za provedbu natječaja, tj. provedbe postupka  javne nabave je 15.05.2023. godine. Upozorio je da moraju biti ispunjeni određeni pred uvjeti da bi se sam postupak javne nabave mogao provesti.
Prisutni su također zaključili da se na web stranici VZŽ objavljuju sve novosti vezane za EU Fondove, te dogovorili budući način rada.

Županijski vatrogasni zapovjednik osvrnuo se na broj angažiranih pripadnika DVD-a sa područja VZŽ na izvanrednoj dislokaciji zbog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Također, naglasio je da još uvijek vodio „bitku“ za ažuriranjem podataka u aplikaciji „Vatronet,“,  koja je baza za sve ostale aplikacije.

Tekst:
Tajnica VZ Koprivničko-križevačke županije Mirjana Futač

Fotografije:
Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović