Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održana sjednica Izvršnog odbora VZ Koprivničko-križevačke županije

Dana 18. kolovoza 2021. godine održana je sjednica izvršnog odbora VZŽ na kojoj su doneseni zaključci oko održavanja sjednice Predsjedništva i izborne Skupštine VZŽ.
Jednoglasno je zaključeno da se planira održavanje izborne skupštine za  10. rujna 2021. godine, a prije toga sjednica Predsjedništva 07. rujna 2021. godine.
 
Također, još jednom je ponovljen zaključak s prethodnih sjednica da VZO/VZG koje nisu održale svoje skupštine do 31. srpnja 2021. neće sudjelovati u rasporedu i dodjeli financijskih sredstava, kao ni u delegiranju svojih predstavnika u tijela VZŽ.

Članovi Izvršnog odbora upoznati su da su održane dvije sjednice Komisije za vatrogasna natjecanja, a jednoj su prisustvovali i zapovjednici DVD i/ili zapovjednici natjecateljskih desetina koje će predstavljati našu VZŽ na državnoj natjecanju vatrogasaca u Varaždinu 26. rujna 2021. Na sjednici je dogovoreno da će se za sve natjecateljske ekipe održati zajedničko uvježbavanje dana 4. rujna 2021. godine na stadionu Grada Križevaca sa početkom u 16:00 sati. v.d. Zapovjednika VZŽ upoznao je prisutne s brojem intervencija, a u raspravi je istaknuta intervencija JVP Križevci prilikom sudara dvaju teretnih vlakova. Tom prilikom zaključeno je da će se održati tematska sjednica o načinu i postupanju prilikom ovakvih vrsta intervencija, te dogovoriti prezentaciju specijalne opreme koja se koristi prilikom tih intervencija.
U raspravi je naglašena dobra suradnja operativnog centra JVP Križevci s Hrvatskim željeznicama a radi brzog dobivanja potrebnih informacija o teretu koji se prevozio, te njegovim karakteristikama.

Također, raspravljao se o daljnjem radu Vatrogasne mreže, mogućnosti rada ŽVOC-a, te daljnji razvoj središnjih vatrogasnih postrojbi uz Javne vatrogasne postrojbe, kao i mogućnost zapošljavanja vatrogasnih kadrova u tim postrojbama te o načinu financiranja.
To je nešto što nas sigurno čeka u budućnosti kako bismo unaprijedili sustav vatrogastva i operativnog djelovanja vatrogasnih organizacija u cilju što bolje zaštite građana, a imajući i vidu sve veće elementarne nepogode.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović