Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održana radni posjet VZO-u Novigrad Podravski

Temeljem plana obilaska svih VZO/VZG u našoj županiji danas,20. listopada 2021. godine održan je radni posjet Vatrogasnoj zajednici Općine Novigrad Podravski.
Sjednici su nazočili predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, v.d. zapovjednik VZ županije Zvonimir Habijan, koordinator PP Koprivnica Vladimir Piškor,  načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, predstavnici VZO Novigrad Podravski i DVD-a Novigrad Podravski, kao i predstavnici DVD-a Delovi.

Cilj posjeta bio je stjecanje uvida u rad VZO-a Novigrad Podravski, s kojim se problemima susreću u svojem radu i kako im VZ županije može pomoći u rješavanju istih.

U sklopu VZO-a Novigrad Podravski djeluju tri DVD-a od kojih su predstavnici DVD-a Novigrad Podravski i DVD-a Delovi nazočili sjednici, dok se istoj članovi DVD-a Borovljani nisu odazvali.

Predstavnici VZO-a Novigrad Podravski istaknuli su problem u komunikaciji s VZ županije u proteklom periodu a što se je popravilo izborom novog vodstva VZO-a Novigrad Podravski te da suradnju treba i dalje nastaviti na tom tragu.

Potrebno je poduzeti mjere da se uspostavi efikasno djelovanje DVD-a Borovljani i isti uključi u vatrogasnu djelatnost VZO-a. 

U cilju efikasnijeg vođenja podataka u aplikacijama Vatronet i UVI na skorašnje osposobljavanje VZO će uputiti dva polaznika, a jedan će član ići na osposobljavanje za vozača ”C” kategorije.

Na kraju, svi sudionici sjednice su se složili da je postignut napredak u radu VZO-a izborom novog vodstva i da nadalje treba nastaviti na stvaranju još boljih
uvjeta za efikasan rad.

Načelnik Brljek izrazio je podršku vatrogascima i novom vodstvu VZO-a Novigrad Podravski, te im obećao svekoliku pomoć u daljnjem radu.

 

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović