Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održana 65. redovna godišnja Skupština DVD-a Batinske

Dobrovoljno vatrogasno društvo Batinske održalo je u subotu, 12. ožujka 2022. godine, u Društvenom domu Batinske,
svoju 65. redovnu godišnju skupštinu.

Na početku, svima nazočnima pozdrave dobrodošlice uputila je predsjednica DVD-a Batinske Ankica Hadžija, zahvalivši se posebno na dolasku dragim gostima: zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općine Kalinovac Željku Geli, predsjedniku DVD-a Kalinovac Mariu Birušu, župniku Župe Kalinovac vlč. Ivici Gladoiću i predsjednici KUD-a “Grgur Karlovčan” Kalinovac Jasminki Miklić koja je ujedno prenijela pozdrave općinskog načelnika i saborskog zastupnika Darka Sobote, koji nije bio u mogućnosti nazočiti Skupštini.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast poginulim i umrlim vatrogascima kao i poginulim hrvatskim braniteljima.

Potom je Skupština usvojila: radno voditeljstvo na čelu s Brankom Vucikujom, zapisničara, povjerenstva i ovjerovitelja zapisnika.

Izvješće verifikacijske komisije pročitala je predsjednica komisije Danijela Šušnja te je potvrdila da je na skupštini nazočan natpolovičan broj članova
te da su sve odluke Skupštine pravovaljane.

Izvješće o radu Društva za 2021. godinu podnijela je predsjednica Ankica Hadžija, a iz istog je bilo vidljivo da su članovi Društva tijekom godine bili aktivni kako na intervencijama gašenja požara, tehničkim intervencijama, osposobljavanjima za specijalnosti, tako i u radu s pomlatkom i mladeži.
Financijsko izvješće pročitala je Valentina Vucikuja. Izvješće Nadzornog odbora pročitao je predsjednik  Nadzornog odbora Ivan Lugarov.
Potom je predsjednica Ankica Hadžija pročitala i izvješće o radu za 2021. godinu te plan rada za 2022. godinu, prihvaćenih 11. ožujka 2022. godine na održanoj Skupština vatrogasnog pomlatka i mladeži DVD-a Batinske.

Prijedlog Plana rada Društva za 2022.godinu pročitao je zapovjednik DVD-a Batinske Stjepan Vucikuja. Prijedlog Financijskog plana prihoda i rashoda
za 2022. godinu pročitala je Valentina Vucikuja.
Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge.

Tijekom 2021. godine članovi DVD-a Batinske bili su veoma aktivni na polju osposobljavanja, te su tako sudjelovali i uspješno završili usavršavanje za specijalnost bolničar, kao i specijalnost za spašavanje pri tehničkim intervencijama, u organizaciji DVD-a Šandrovec, Bjelovarsko-bilogorska županija.

Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost bolničar primili su: Ana Štefanov, Ankica Hadžija, Marija Dautanec Božić, Danijela Šušnja, Nikolina Kopričanec, Valentina Sandrini i Željko Gelo.
Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost spašavanje pri tehničkim intervencijama primili su: Mirko Dautanec, Ankica Hadžija, Željko Gelo i Ana Štefanov.

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili gosti: Željko Gelo, vlč. Ivica Gladoić, Mario Biruš i Jasminka Miklić, koji su se redom zahvalili na pozivu, pohvalili dobru suradnju s čelništvom i članovima Društva te zaželjeli u budućnosti mnogo uspjeha u radu sa što više aktivnosti vezanih za osposobljavanja i natjecanja a što manje intervencija.

Na kraju sjednice skupštine, predsjednica Ankica Hadžija  još se je jednom zahvalila svima na dolasku te na pomoći i podršci koju pružaju Društvu.


Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović