Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održana 63. izvještajno-izborna Skupština DVD-a Mekiš

 

U nedjelju 21. ožujka 2021. godine u Društvenom domu u Mekišu održana je 63. Skupština DVD-a Mekiš. Skupština je održana u sladu s epidemiološkim mjerama.

 

Skupštini su nazočili gosti v. d. predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja, predsjednik VZO Podravske Sesvete Petar Cugovčan, zapovjednik  VZO Podravske Sesvete Kruno Vlašić i predsjednik DVD-a Pod. Sesvete Damir Drvenkar.

 

Na samom početku rada skupštine svima nazočnima pozdrave dobrodošlice uputio je predsjednik DVD-a Mekiš Mladen Jušta.

Zatim je skupština usvojila radno voditeljstvo u sastavu predsjednik Mladen Jušta, članovi Spomenka Karšić i Zlatko Miloš, te zapisničara i verifikacijsko povjerenstva.
Izvješće o radu Društva za 2020. godinu kao i plan rada za 2021. godinu podnio je predsjednik Mladen Jušta. Financijsko izvješće za 2020. godinu kao i prijedloga financijskog plana prihoda i rashoda za 2021. godinu podnio je blagajnik Društva Zlatko Miloš.
Izvješće Nadzornog odbora društva podnio je Željko Rep.

Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Tomislav Vlašić, iz istog je bilo vidljivo da je skupštini nazočna natpolovična većina članova Društva te da su sve odluke skupštine pravovaljane.
Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge, a zatim je jednoglasno usvojen i novi Statut DVD-a Mekiš.

Nakon donošenja novog statuta, razriješena su dosadašnjih tijela i sprovedeni su izbori novog vodstva, Upravnog odbora, Nadzornog odbora kao i delegata u VZO Pod. Sesvete.

 

Članovi Skupštine jednoglasno su potvrdili novo vodstvo DVD-a na mandat od pet godina u sastavu: predsjednik Mladen Jušta, zapovjednica Spomenka Karšić, tajnik Tomislav Čoklo, blagajnik Zlatko Miloš i spremištar Darko Čoklo, kao i Upravni odbor u sastavu Mladen Jušta, Spomenka Karšić, Bratanović Željko, Zlatko Miloš i Tomislav Čoklo.

Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su Željko Rep, Martin Miloš i Dražen Čoklo a dužnost delegata u VZO pod. Sesvete obnašati će Darko Čoklo i Nataša Miloš.

 

Od gostiju, za riječ su se javili predsjednik VZO Pod. Sesvete Petar Cugovčan, zapovjednik VZO Pod. Sesvete Kruno Vlašić i v.d. predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja. Govornici su veoma pohvalno govorili o dosadašnjem radu društva, zaželjevši svim članovima mnogo uspjeha u daljnjem radu s mnogo aktivnosti ali što manje požara i drugih intervencija.

Završnom riječju predsjednika završila je izvještajno-izborna skupština, u njoj se je Mladen Jušta zahvalio svima koji su došli na skupštinu, kao i svima koji prate i pomažu rad Društva.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović