Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održana 148. redovna godišnja Skupština DVD-a Koprivnica

U subotu, 19. veljače, Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica održalo je svoju 148. redovnu godišnju skupštinu. Skupština je održana uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, (nošenje maski, mjerenje temperature, provjera covid-potvrda i nalaza testova).
Predsjednik Društva Nikola Sočev otvorio je skupštinu i pozdravio sve nazočne članove, goste i uzvanike. Skupštini su nazočili: gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš i njegov zamjenik Goran Matoničkin, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić, zapovjednik VZG Hrvoje Blažeković, pomoćnik zapovjednice JVP grada Koprivnice Kruno Krvar, predstavnici bratskih društava iz DVD-a Aljmaš i PGD Domžale – Mesto, kao i predstavnici gradskih DVD-ova.

Izvješće o radu Društva za 2021. godinu podnio je zapovjednik Danijel Matijaković.
Kroz izvješća zapovjednika bilo je vidljivo da su tijekom 2021. godine odradili mnoštvo različitih aktivnosti, od 8 intervencija, rada s mladima, izvanrednih dislokacija na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, sanaciji dimnjaka na području grada Koprivnice, osiguravanja tijekom cijepljenja, pa do redovnih dislokacija u NP Brijuni, itd.
Matijaković je pročitao i prijedlog plana rada Društva za 2022. godinu.
Izvješće o financijskom poslovanju za 2021. godinu podnijela je Matea Musa koja je pročitala i prijedlog financijskog plana za 2022. godinu.
Izvješće verifikacijske komisije podnio je Borna Fuček.
Izvješće Nadzornog odbora podnio je Božidar Bartolec.    
Skupština je sva izvješća i prijedloge jednoglasno usvojila.

Iz ruku predsjednika VZG Ivana Golubića, vatrogasne spomenice za 10 godina provedenih u vatrogastvu primili su Ivan Markovinović, Valentina Golubić, Tea Bosman, Lana Sinjerec, Ida Demeter, Bernarda Paša, Jelena Krleža, Petra Crljenica, Maja Crljenica i Ivanu Kapusti. Za 20 godina vatrogasne spomenice primili su Nikola Udžbinac i Dragan Bartolec, te za 30 godina Zvezdan Tot, Danijel Topalović i Velimir Mihac

Od gostiju, nazočnima se prvo obratio zapovjednik Hrvoje Blažeković, koji je pohvalio rad Društva, naglasivši da se na članove DVD-a Koprivnica uvijek može računati u realizaciji brojnih aktivnosti.

Veoma dobar rad pohvalilo je i predsjednik VZŽ Darko Palaš, koji je naglasio da DVD Koprivnica u mnogočemu prednjači u cijeloj županiji i jedno je od malog broja društava koje ispunjava sve potrebne kriterije po novom Zakonu o vatrogastvu. Palaš je pobrojao i aktivnosti koje realizira VZŽ a u koje se i nadalje mogu uključivati članovi DVD-a.

Na dugogodišnjoj suradnji, dobrom radu i 148. godišnjici, članovima DVD-a Koprivnica čestitali su predsjednici bratskih društava, Dominik Jung iz DVD-a Aljmaš i Anže Korošec iz PGD-a Domžale – Mesto.

Na dobar rad Društva osvrnuo se i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je istaknuo da je DVD Koprivnica stožerno društvo koprivničkog vatrogastva. ”Svake godine sve više i više ulažemo u vatrogastvo, ove godine taj iznos premašuje milion kuna, međutim pored tehnike u svemu su najvažniji ljudi koji su u svakom trenutku spremni pomoći drugome u nevolji a to ovo Društvo ima, čestitam vam na tome i nadam se da ćemo svi zajedno dočekati vaš
150. rođendan” – rekao je gradonačelnik Jakšić

Na kraju sjednice, predsjednik  Sočev još se jednom zahvalio svima na dolasku, te na kvalitetnom i konstruktivnom učešću u radu skupštine.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović