Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Održana 147. izvještajno-izborna Skupština DVD-a Koprivnica

U petak, 9. travnja 2021. godine, u Vatrogasnom domu u Koprivnici održana je 147. Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica. Skupština je održana u skladu s epidemiološkim mjerama.

Na početku svima nazočnima pozdrave dobrodošlice uputio je predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev, zahvalivši posebno pritom na dolasku dragim gostima: glavnom vatrogasnom zapovjedniku HVZ-a i članu upravnog odbora Društva Slavku Tucakoviću, zamjeniku predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimiru Piškoru, predsjedniku VZG Koprivnice Ivanu Golubiću, saborskom zastupniku i gradonačelniku Grada Koprivnice Mišelu Jakšiću, zapovjedniku VZG Koprivnice Hrvoju Blažekoviću i tajnici VZG Koprivnice Ines Štefanić.

            Zatim je Skupština usvojila radno voditeljstvo na čelu s glavnim zapovjednikom HVZ-a Slavkom Tucakovićem, zapisničara, povjerenstva i ovjerovitelje zapisnika.

Izvješće o radu Društva za razdoblje 2017.-2020. podnio je zapovjednik Danijel Matijaković, koji je veoma precizno pobrojao sve aktivnosti članova društva: od tehničkih i vatrogasnih intervencija, osposobljavanja, nabave opreme, rada s pomlatkom i mladeži, sudjelovanja na brojnim natjecanjima pa do održavanja dobrih prijateljskih odnosa s dobrovoljnim vatrogascima u Hrvatskoj i Sloveniji. Financijsko izvješće za 2020. godinu podnio je blagajnik Društva Danijel Topalović. Izvješće Nadzornog odbora podnio je Božidar Bartolec. Izvješće Verifikacijske komisije podnijela je Matea Musa – Skupštini je nazočilo više od polovine članova Društva te da su sve odluke time pravovaljane.
Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge.

Nakon usvajanja izvješća i prijedloga, razriješena su dosadašnja tijela upravljanja i sprovedeni su izbori za novo vodstvo. Članovi Skupštine jednoglasno su potvrdili novo vodstvo i tijela upravljanja DVD-a na mandat od pet godina, na čijem će čelu kao predsjednik i dalje biti Nikola Sočev, i stari/novi zapovjednik Danijel Matijaković.

Prijedlog Plana rada za sljedeće mandatno razdoblje pročitao je zapovjednik Danijel Matijaković, a projekciju Financijskog plana prihoda i rashoda Društva za razdoblje 2021.-2025. podnijela je Martina Canjuga.
Članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili iznesene prijedloge.

Na sjednici Skupštine dodijeljene su spomenice članovima društva, za 10 godina provedenih u vatrogastvu primila je spomenicu Ljiljana Platušić, za 20 godina Božidar Bartolec, dok su spomenice za 40 godina primili Miroslav Galešić, Davor Demeter i Franjo Šestak.

Tijekom protekle godine članovi društva bili su veoma aktivni u području edukacija i osposobljavanja te su Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa” primili Robert Bosman, Marijana Crljenica, Danijela Mašić, Josip Novaković i Dragana Palfi Topalović.
Zvanje dočasnika stekli su Robert Bosman, Davorko Crljenica, Marijana Crljenica, Krešimir Juratović, Danijela Matijašić, Milan Matijašić, Danijela Topalović, Dragana Palfi Topalović, Josip Novaković i Đuro Poljan.

Od gostiju prvi je govorio zapovjednik VZG Koprivnice Hrvoje Blažeković, koji je istaknuo da je Društvo vrlo aktivno, osvrnuvši se na veoma kvalitetan i stručan operativni rad članova, zaključivši da je DVD Koprivnica stup operativnih snaga Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice.
Zamjenik predsjednika VZ Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor pohvalio je rad članova Društva, istaknuo je dobru suradnju VZ s čelništvom Društva, posebno naglasivši važnost DVD-a Koprivnica i na županijskoj razini.

– Impresivnih 147 godina DVD-a Koprivnica govori mnogo o snazi tog društva i o tome koliko je generacija stvaralo to društvo stvaralo. Ako znamo da je koprivničko vatrogastvo iz svojih redova iznjedrilo i glavnog vatrogasnog zapovjednika HVZ-a, kvalitetan i stručan rad u Društvu tim je značajniji. Drago mi je čuti da iz godine u godinu imate rast članova, da imate mladih članova, a to govori o svijetloj budućnosti Društva. Hvala vam na tome jer to je veliki ponos za naš grad – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Sve nazočne pozdravio je prigodnim riječima i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je uručio Nikoli Sočevu povelju počasnog višeg vatrogasnog časnika, istaknuvši važnost Nikole Sočeva kako za DVD Koprivnicu i svekoliko koprivničko i županijsko vatrogastvo tako i na nivou hrvatskoga vatrogastva, poglavito u radu s pomlatkom i mladeži.

Na kraju Skupštine veoma emotivan govor održao je predsjednik Nikola Sočev, zahvalio na dobivenom odlikovanju, kao i svima koji prate i pomažu rad Društva.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović