Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Novo zapovjedno vozilo VZ Koprivničko-križevačke županije

U petak, 12. ožujka 2021. godine, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u nazočnosti glavnoga vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića
uručio je ključeve novog vozila marke Dacia Duster predstavnicima Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Novo vozilo vrijedno je 164.000,00 kuna i služit će kao zapovjedno vozilo.

Vozilo su preuzeli v.d. predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja i novoizabrani županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan.
Svečanoj primopredaji vozila nazočili su i zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Ratimir Ljubić, zapovjednik JVP-a Đurđevac, ujedno i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Matija Markešić, te pročelnica Službe ureda župana i zamjenica načelnika Stožera civilne zaštite Melita Ivančić.

– Županija se od samih početaka opredijelila za razvitak sustava vatrogastva, u čemu je osim ulaganja u kadrove, vrlo važan segment i oprema. Novo vozilo još će više pridonijeti kvaliteti njihova rada. Naša županija jedna je od najvatrogasnijih županija u Hrvatskoj čije djelovanje Županija kontinuirano sufinancira s milijun kuna na godinu.
Uza zahvalu glavnom vatrogasnom zapovjedniku Tucakoviću na dolasku i podršci radu Vatrogasne zajednice naše županije, organiziranost, stručnost i spremnost naših vatrogasaca  mogu biti primjer drugim županijama, a Županija će i nadalje financijski podržavati rad vatrogasnih postrojbi, posebice kroz modernizaciju opreme, što će im omogućiti još bolje i kvalitetnije izvršavanje zadataka – rekao je župan Koren

– Velika hvala Predsjedništvu Vatrogasne zajednice naše županije što su na prijedlog Izvršnog odbora donijeli odluku o kupnji novoga zapovjednog vozila. Hvala našem glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću na dolasku i podršci našem radu.

Vatrogasci Koprivničko-križevačke županije nakon mnogo odrađenih intervencija i dislokacija, spašavajući živote i imovinu diljem Lijepe Naše, zaslužili su ovo prijeko potrebno zapovjedno vozilo. Koristim se ovom prilikom da uime Vatrogasne zajednice zahvalim dužnosnicima Županije na čelu sa županom Darkom Korenom na pomoći koju su nam pružili prilikom nabave novog vozila. Vjerujem da će se ova dobra suradnja i razumijevanje nastaviti i u budućnosti. Potrebni smo jedni drugima! – rekao je v. d. predsjednika Branko Vucikuja.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović