Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Nabavljena vatrogasna oprema za JVP Grada Koprivnice

Nedavno je Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije izvršila nabavu 12 komada kompozitnih boca za dišni  zrak 6,8 L/300 bara koje su sastavni dio zaštitne opreme vatrogasaca prilikom interveniranja. JVP je temeljem odluke VZ Koprivničko-križevačke županije dobila 32.055,93 kuna a ostatak do 45.000,00 kuna osiguran je iz vlastitih sredstava.

V. d. zapovjednika JVP Grada Koprivnice Jasminka Jakupec, dipl. ing., ističe kako je riječ o vrijednoj donaciji jer će pridonijeti operativnoj spremnosti. Ističe kako Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice provodi vatrogasnu djelatnost sukladno Zakonu o vatrogastvu, ali obavlja i druge poslove kao što je servisiranje vatrogasnih aparata, osposobljavanje i usavršavanje vatrogasnih kadrova, osposobljavanje pučanstva za provedbu preventivnih mjera zaštite od požara, preventivno osiguranja poduzeća, zaprimanje poziva sa vatrodojavnih centrala, osiguranje rukometnih i nogometnih utakmica.

– Od ukupno 71 djelatnika JVP Grada Koprivnice, 64 profesionalnih vatrogasaca raspoređeno je u četiri smjene u JVP i na izdvojenim lokacijama prema tjednom i mjesečnom rasporedu službe.

JVP je imala tijekom 2020. godine ukupno 164 intervencije, što je u odnosu na 2019. godinu 14 intervencija više. Od toga je na području Grada Koprivnice i prigradskih naselja zabilježeno 125 intervencija, a ostale intervencije bile su na širem području djelovanja – upoznala nas je J. Jakupec s radom JVP Grada Koprivnice.

Ističe  se odlična suradnja s Gradom Koprivnicom, Vatrogasnom zajednicom Grada Koprivnice, Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, ali i ostalim ustanovama, lokalnom zajednicom, školama, vrtićima, te građanima u cilju zaštite građana i njihove imovine, te poduzimanja svih mjera i aktivnosti da do požara ne dođe. U suradnji s Gradom Koprivnicom vode računa o tome da se osiguraju uvjeti za punu operativnu spremnost i mobilnost postrojbe.

 

– Tijekom godine redovito se nabavlja potrebna vatrogasna oprema, obavlja servisiranje vatrogasnih motornih i elektro pumpi, a osigurana su i sredstva za 10-godišnji servis auto ljestve Metz 32  koji je izvršen kod proizvođača u Njemačkoj. Također, pokrenut je postupak nabave za servisiranje i održavanje vozila te održavanje i servisiranje nadogradnje na interventnim vatrogasnim vozilima – zaključuje v. d. zapovjednika JVP Grada Koprivnice Jasminka Jakupec.

Napomenimo i to da je novcem iz županijskog proračuna, osim za JVP Grada Koprivnice, osigurana nabava vatrogasne opreme i za JVP Đurđevac te JVP Grada Križevaca, također u iznosu od po 32 tisuće kuna.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović