Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Koprivnički vatrogasci posjetili svoje pobratime iz DVD-a Aljmaš

Izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica na čelu sa zamjenikom predsjednika Danijelom Topalovićem jučer, 24. siječnja 2021. godine posjetilo je pobratimsko društvo u Aljmašu, malog mjesta u Općini Erdut. Aljmaš se nalazi na samoj obali Dunava i ima oko
315 stanovnika.
S obzirom da je stari dobri običaj da se u goste ne dolazi praznih ruku i ovom prilikom Koprivničanci su svojim pobratimima dovezli prigodan darak. Naime, poklonili su im 6 konstrukcija za police i vješalice koje su im potrebite za vatrogasnu opremu u njihovim, novouređenim prostorijama.
Domaćini su za svoje drage pobratime pripremili prigodni ručak te su svi zajedno proveli popodne u ugodnom druženju i razmjeni vatrogasnih iskustava.
U ime domaćina, od srca su se gostima na daru zahvalili predsjednik DVD-a Aljmaš Dominik Jung i zapovjednik Dragan Sever-Smrček, obećavši skori dolazak u Koprivnicu.
U izaslanstvu su pored članova DVD-a Koprivnica bili predsjednik VZG-a Koprivnice Ivan Golubić i tajnica VZG-a Koprivnice Ines Štefanić.

Budući da je Aljmaš poznat po prekrasnom marijanskom svetištu Gospe od Utočišta, dio izaslanstva posjetio je i istoimenu crkvu.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović