Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

JVP Grada Koprivnice dobila novo vatrogasno vozilo

Danas, 17. lipnja 2021. godine održana je u Policijskoj akademiji u Zagrebu svečana primopredaja vatrogasnih vozila nabavljenih u sklopu projekta ”Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske”.

“Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske” je projekt koji je realiziran u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.  koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a isti se provodi u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Ovoj, četvrtoj po redu isporuci vozila nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, a isti su obišli sva vozila i predstavnike vatrogasnih postrojbi među ostalim i JVP Grada Koprivnice.

Iz naše, Koprivničko-križevačke županije vatrogasno vozilo dobila je Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice, a radi se o šumskom lakom vozilo Mercedes Arox , 4×4, 1827.
Ugovor je u ime JVP Grada Koprivnice potpisala v.d. zapovjednica Jasminka Jakupec.
Pored Jasminke Jakupec, primopredaji vatrogasnog vozila nazočili su Zvjezdan Tot  i Igor Međimorec, koji su vozilo dovezli u Koprivnicu.

Dobiveno vozila opremljeno je suvremenom vatrogasnom opremom i značajno će doprinijeti učinkovitosti vatrogastva u našem gradu i našoj županiji.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović