Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

JVP Križevci B treći na VIII. državnom natjecanju vatrogasaca

U nedjelju, 26. rujna 2021. godine na stadionu Sloboda u Varaždinu, kolijevci hrvatskog vatrogastva, održano je VIII. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske.
Natjecanje je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.
Na natjecanju, u kojem je sudjelovalo 203 odjeljenja i 2030 natjecatelja, sudjelovalo je i 13 natjecateljskih odjeljenja iz Koprivničko-križevačke županije, i to: DVD Gregurovec ŽA, DVD Sveti Petar Orehovec MB, DVD Virje MA, DVD Križevci ŽB, DVD Draganovec ŽB, DVD Sveti Petar Orehovec ŽB, DVD Novaki Ravenski MA, DVD Rasinja ŽA, DVD Lemeš Križevački ŽA, DVD Novaki Ravenski MB, DVD Rasinja MB, JVP Križevci B i JVP Koprivnica A. Na natjecanju je trebalo sudjelovati i odjeljenje DVD-a Gregurovec MA, međutim poradi pozitivnog nalaza jednog natjecatelje na Covid-19 prilikom kontrole na ulasku na stadion, cijelom odjeljenju nije dozvoljen nastup.

Najbolje plasirana ekipa iz Koprivničko-križevačke županije je Javna vatrogasna postrojba Križevci B, koja je u svojoj kategoriji osvojila treće mjesto.

Natjecanje naših vatrogasaca pozorno je s tribina pratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš.

U realizaciji natjecanja veliki obol dalo je sedmero vatrogasnih sudaca iz naše županije, i to: Antun Petric, Slavko Gotić, Dragutin Jozek, Josip Ruganec, Ivan Kurtić, Davor Tetec i Danijel Topalović.

Natjecatelje je posjetio potpredsjednik Vlade i  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u društvu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, predsjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravke Grđan, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljka Vukalovića, predsjednika predsjedništva HVZ-a Ante Sanadera, počasnog predsjednika HVZ-a Franje Gregurića te vatrogasnih dužnosnika iz Austrije, Slovenije i Mađarske.

Hrvatska vatrogasna zajednica je u našem mandatu postala Središnji državni ured i koji upravlja svojim sustavom nakon puno desetljeća. Vlada i sva ministarstva su tu da ih podrže. Ministarstvo unutarnjih poslova i posebice budući da je Civilna zaštita sastavni dio Ministarstva unutarnjih poslova, a vatrogasci glavna operativna snaga civilne zaštite – rekao je Davor Božinović

Natjecanje je održano uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, te su zatvaranju nazočili samo suci i tehničko osoblje, a isto je službeno zatvorio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zahvalivši se svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja na čelu s voditeljem Nedeljkom Vukalovićem…

Ovo natjecanje, ujedno su bile kvalifikacije za XVII. međunarodno natjecanje vatrogasaca, koje će se od 17. do 24. srpnja 2022. godine održati u Celju, u Sloveniji.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

Privremeni neslužbeni rezultati:

PVP A
1. JVP Čakovec
2. VP Kutina
3. JVP Grada Zagreba

PVP B
1. JVP Varaždin
2. JVP Grada Zagreba
3. JVP Križevci

Muški A 
1. DVD Razljev
2. DVD Andrilovec
3. DVD Turnašica

Žene A
1. DVD Ribnica
2. DVD Palinovec 2
3. DVD Varaždinske toplice

Žene B
1. DVD Mladost 
2. DVD Mali Mihaljevec
3. DVD Desno Trebarjevo

Muški B
1. DVD Mladost
2. DVD Virovitica
3. DVD Donja Gračenica