Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Željezničar održao redovitu godišnju skupštinu

U subotu, 5. ožujka 2022. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Željezničar održalo je redovitu godišnju skupštinu.

Predsjednik DVD-a Željezničar Darko Jurković otvorio je skupštinu i svima nazočnima uputio riječi dobrodošlice. Pozdravio je članove Društva, kao i uvažene goste: predsjednika VZG-a Koprivnice Ivana Golubića, gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića koji se skupštini pridružio nešto kasnije, tajnicu VZG-a Koprivnice Ines Štefanić, dugogodišnje prijatelje iz DVD-a Rešetari na čelu sa zamjenikom predsjednika Krešimirom Kneževićem, kao i predstavnike prijateljskih društava iz gradske VZ.

Izvješće o radu Društva za proteklu 2021. godinu podnio je zapovjednik Kristijan Sminderovac.
Iz izvješća je bilo vidljivo da su članovi bili veoma aktivni, od sudjelovanja na izvanrednim dislokacijama u Glini, učešću u aktivnostima uklanjanja dimnjaka u Koprivnici, nabavi neophodne opreme, realizaciji osiguranja cijepljenja vezanih za pandemiju Covid-19, pa do učešća u vatrogasnim vježbama i osposobljavanju novih članova.
Financijsko izvješće za 2021. godinu kao i financijski plan Društva za 2022. godinu pročitao je Željko Behin.

Plan rada za 2022. godinu pročitao je zapovjednik Sminderovac, a iz istog je bilo vidljivo da je Društvo od planiranog najvažniji dio ostvarilo prije nekoliko dana. Naime, Društvo je na korištenje dobilo vatrogasno kombi vozilo, što je prvo vozilo u njegovoj 75 godina dugoj povijesti. Izvješće verifikacijske komisije podnio je Dejan Valent, a izvješće Nadzornog odbora podnio Mladen Balija.

Članovi skupštine su sva izvješća i prijedloge jednoglasno usvojili.           

Od gostiju, nazočnima se prvo obratio predsjednik VZG-a Koprivnice Ivan Golubić koji je pohvalio rad svih članova Društva, napomenuvši da se u svakom trenutku na njih može osloniti te im je zaželio još više uspjeha u budućem radu, istaknuvši da će ih VZG i nadalje financijski pomagati u ostvarivanju planiranih aktivnosti. Društvo je specifično i po tome da su pored Podravke i Bilokalnika jedno od rijetkih industrijskih vatrogasnih društava u Republici Hrvatskoj, na što smo naročito ponosni. – rekao je Golubić
Potom je sve nazočne pozdravio i zamjenik predsjednika DVD-a Rešetari Krešimir Knežević napomenuvši da ova dva društva povezuje dugogodišnje neraskidivo prijateljstvo, te da mu je želja vidjeti drage prijatelje i na  skupštini u Rešetarim 26. ožujka 2022. godine.

Na kraju sjednice skupštine, predsjednik Jurković  još se jednom zahvalio svima na dolasku te na pomoći i podršci koje Društvo ima od grada Koprivnice i Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović