Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Štaglinec – u planu je uređenje dodatnog spremišnog prostora, a dolazi i novo kombi vozilo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Štaglinec u subotu, 17. travnja, održalo je svoju redovnu godišnju izborno-izvještajnu skupštinu, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Jednoglasnom odlukom potvrđeno je da će u sljedećih pet godina društvo i dalje voditi predsjednica Matea Golubić i zapovjednik Igor Međimorec koji je izvijestio okupljene o lanjskim aktivnostima.

– Lani smo imali dvije intervencije povezane s vremenskim neprilikama. Aktivno smo se uključili u rad Stožera civilne zaštite ophodnjama po gradu, a u našim prostorijama privremeno je bilo smješteno dežurstvo Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice. Sudjelovali smo u vježbi Cerine, provodili pasivna dežurstva za vrijeme žetvene sezone, a četiri naša člana u tri smjene bila su na redovnoj dislokaciji u NP Brijuni. Mladež je ljetovala u kampu u Fažani, sudjelovali smo u radu Ljetnog kampa na Cerinama te smo uputili naše članove na usavršavanja. Djeci Štaglinca u povodu blagdana Svetog Nikole podijelili smo prigodne darove – rekao je zapovjednik Međimorec te naglasio i da je društvo dobilo vrijednu opremu od gradske Vatrogasne zajednice, a spomenuo je i dobru suradnju s VZG-om, Gradom Koprivnicom, Mjesnim odborom te Društvom žena Proljeće.

I ove godine u planu je sudjelovati u svim aktivnostima VZG-a, Grada i mjesta Štaglinec te i dalje raditi na promociji vatrogastva i protupožarne zaštite.

– Želja nam je urediti dodatni spremišni prostor, a planiramo da će u društvo doći novo vozilo – zaključio je Međimorec.

Na skupštini su dodijeljene spomenice za obljetnice rada u DVD-u Danijeli Kušenić, Mateji Svržnjak-Dukarić i Ivanu Gašpariću. Potvrdu o osposobljenosti za ispitanog vatrogasca dobili su Alen Kozina, Dino Kučukler, Antonio Ostojčić, Iskrica Forko Međimorec i Darko Kozina.

Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, kazao je kako je malo društava kojima nedostaje prostora za rad, a to može biti jedino poticaj za nastavak dobrog rada i u budućnosti. Zahvalio je svim članovima DVD-a Štaglinec na cjelogodišnjem radu, a posebno onima koji su se odazvali na dislokacije u potresom pogođeno područje.

Gradonačelnik Mišel Jakšić gostovao je na skupštini te pohvali rad ovog društva, jednog od najaktivnijih u VZG-u Koprivnica, te potvrdio kako će DVD ove godine dobiti novo kombi vozilo.

– Moram pohvaliti efikasnu i brzu reakciju kada je došlo do potresa, a to samo pokazuje koliko volite ovaj poziv i koliko ste solidarni i spremni pomoći. Jedan ste od najjačih DVD-ova u županiji i možete biti jako ponosni – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica