Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Štaglinec na svojoj skupštini za novog predsjednika izabrao Zorana Zagorščaka

U subotu, 12. veljače 2022. godine, u Društvenom domu u Štaglincu, održana je 43. redovita godišnja Skupština DVD-a Štaglinec.
Zamjenik predsjednika DVD-a Štaglinec Zoran Zagorščak otvorio je Skupštinu te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima. Pozdravio je nazočne članove Društva, kao i  goste: zamjenika predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Gorana Matoničkina, gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića, predsjednika VZG Koprivnica Ivana Golubića, predstavnike pobratimskih društava, iz DVD-a Zlatar bila je to obitelj Brlić i to 3 generacije Zvonko, Darko i Goran, DVD-a Baranjsko Petrovo Selo i DVD-a Supetar, predstavnike društava iz gradske VZ, medije i sponzore.

Nakon prihvaćanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodila predsjednica radnog predsjedništva Matea Gačan.

Izvješće o radu Društva za 2021. godinu podnio je zapovjednik Igor Međimorec.
Kroz izvješća zapovjednika bilo je vidljivo da su tijekom 2021. godine odradili mnoštvo različitih aktivnosti, od izvanrednih dislokacija na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, uklanjali dimnjake na području Grada Koprivnice, pa do darivanja djece povodom Svetog Nikole, itd.
Izvješće o financijskom poslovanju za 2021. godinu podnijela je blagajnica Matea Gačan koja je pročitala i prijedlog financijskog plana za 2022. godinu.
Izvješće verifikacijske komisije podnijela je Matea Golubić.
Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Iskrica Forko.      
Prijedlog plana rada za 2022. godinu pročitao je zapovjednik Igor Međimorac. Iz plana  je bilo vidljivo da će tijekom 2022. godine raditi na usavršavanju i osposobljavanju svojih članova, nabavci neophodne opreme, sudjelovati na natjecanjima, gajiti daljnju suradnju s Gradom Koprivnicom, MO Štaglinec, VZG Koprivnica i Društvom žena ”Proljeće” Štaglinec, itd.
Skupština je sva izvješća i prijedloge jednoglasno usvojila.

S obzirom da je dosadašnja predsjednica DVD-a Štaglinec Matea Golubić podnijela neopozivu ostavku, članovi Skupštine jednoglasno su za novog predsjednika Društva izabrali Zorana Zagorščaka. Predsjednik Zagorščak zahvalio se članovima Društva na ukazanom povjerenju, a posebice
svojoj mentorici Matei Golubić.

Popis članova društva, njih dvadeset i troje koji su odlikovani pročitao je tajnik Mario Delimar, a poradi epidemiološke situacije odlučeno je da će svoja odlikovanja i uvjerenja o osposobljenosti primiti u narednom razdoblju na svoje kućne adrese.

Iz ruku zamjenika predsjednika VZŽ Gorana Matoničkina, priznanja za poseban doprinos i pomoć VZO Petrinja, JVP Petrinja i Gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa primili su  DVD Štaglinec, Igor Međimorec i Darko Kozina.

Veoma dobar rad Društva u svojim govorima pohvalili su i pobratimi iz Baranjskog Petrovog Sela, Zlatara i Supetra, kao i zamjenik predsjednika VZŽ Goran Matoničkin koji je pobrojao sve trenutne aktivnosti koje se realiziraju u sklopu VZŽ, a predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić najavio je skorašnji dolazak 5 novih kombi vozila.

Rad Društva pohvalio je i gradonačelnik Mišel Jakšić naglasivši važnost vatrogastva i vatrogasaca za grad u cjelini. Jakšić je napomenuo da će ove godine za rad vatrogasnih društava koja djeluju u sklopu VZG iz gradskog proračuna osigurati milijun kuna, a koji je novac građana grada Koprivnice. Gradonačelnik je izjavio da se nada kako će i Ministarstvo unutarnjih poslova RH uvidjeti značaj i potrebu te sudjelovati u izgradnja novog vatrogasnog centra za potrebe koprivničkog kraja.

Na kraju sjednice skupštine, predsjednik Zoran Zagorščak  još se jednom zahvalio svima na dolasku te na pomoći i podršci koje Društvo ima od svih sponzora i prijatelja te grada Koprivnice, Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović