Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Podravske Sesvete i dalje će voditi predsjednik Damir Drvenkar i zapovjednik Kruno Vlašić

U Društvenom domu u Podravskim Sesvetama, u nedjelju, 11. travnja 2021. godine održana je 95. redovna izvještajno-izborna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podravske Sesvete.  Skupština je održana u sladu s epidemiološkim mjerama.

S obzirom na to da je ovo bila izvještajno-izborna Skupština, istoj su nazočili samo članovi s pravom glasovanja.
Od gostiju, Skupštini su nazočili v. d. predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja, zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek  i predsjednik DVD-a Mekiš Mladen Jušta.

Svima nazočnima pozdrave dobrodošlice uputio je predsjednik Društva Damir Drvenkar.

Nakon pozdravnih riječi, usvojeno je voditeljstvo, zapisničar, ovjerovitelji i verifikacijsko povjerenstvo.

Izvješće o radu za 2020. godinu nazočnima je prezentirao zapovjednik Kruno Vlašić, izvješće o financijsko-materijalnom poslovanju podnio je Petar Cugovčan a izvješće Nadzornog odbora za 2020. godinu podnio je Radovan Derežić. Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća, a zatim je jednoglasno usvojen i novi Statut Društva.
Uslijedilo je razrješenje dosadašnjih tijela i sprovedeni su izbori novog vodstva, Upravnog odbora i Nadzornog odbora Društva.

Članovi Skupštine jednoglasno su potvrdili Upravni odbor, Nadzorni odbor i novo vodstvo DVD-a Podravske Sesvete na mandat od pet godina u sastavu: predsjednik Damir Drvenkar, zapovjednik Kruno Vlašić i tajnik Ivan Šerbeđija.

Prijedlog Plana rada za period 2021.-2022. pročitao je zapovjednik Krunoslav Vlašić, dok je prijedlog Financijskog plana prihoda i rashoda prezentirao predsjednik Damir Drvenkar.
Skupština je jednoglasno prihvatila predložene prijedloge.

Potom je Zlatnu vatrogasnu plamenicu Mati Pintareku svečano uručio v.d. predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio zamjenik općinskog načelnika Mladen Sitek, koji je istaknuo dobru suradnju Općine s čelništvom Društva, pohvalivši dobar rad članova Društva. Uime VZ Koprivničko-križevačke županije sve nazočne pozdravio je v. d. predsjednik Branko Vucikuja, zaželjevši novoizabranom vodstvu kao i svim članovima Društva mnogo uspjeha u daljnjem radu. Sve nazočne pozdravio je i predsjednik DVD-a Mekiš Mladen Jušta, zahvalivši se svim članovima Društva na višegodišnjoj veoma dobroj i kvalitetnoj suradnji.

Završnom riječju predsjednika završila je 95. izvještajno-izborna skupština, u njoj se je Damir Drvenkar zahvalio svima koji su došli na Skupštinu, kao i svima koji prate i pomažu rad Društva.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović