Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Podravka ima novog predsjednika Božidara Baliju te zapovjednika Marija Jadana

Dobrovoljno vatrogasno društvo u industriji Podravka na svojoj 74. godišnjoj skupštini održanoj u petak, 16. travnja, jednoglasno je potvrdilo novo izabrano vodstvo društva na čelu s novim predsjednikom Božidarom Balijom i zapovjednikom Marijom Jadanom. Dosadašnj dugogodišnji predsjednik Vladimir Tkalec zahvalio je svim članovima, suradnicima i partnerima na odličnoj dosadašnjoj suradnji te zaželio puno uspjeh u radu novom vodstvu. Tkalec je predstavio i rad DVD-a Podravka u proteklom mandatu istaknuvši kako društvo trenutno broji 81 člana, od toga 30 operativnih, a 49 članova ima stečeno neko od vatrogasnih zvanja.

– Rad društva usko je vezan uz protupožarnu zaštitu u Podravci i svim njezinim radnim jedinicama, a tijekom protekle četiri godine radili smo na usavršavanju, nabavci i održavanju opreme te suradnji s našom matičnom tvrtkom, gradskom Vatrogasnom zajednicom te brojnim drugim društvima. Održavali smo vježbe, obučavali radnike Podravke u preveniranju i gašenju požara, a nabavljali smo i novu opremu te smo lani kupili kombi vozilo – kazao je dosadašnji predsjednik Tkalec.

Novi predsjednik Božidar Balija u planu za 2021. godinu istaknuo je daljnji rad na usavršavanju i opremanju članova te edukaciji i promociji protupožarne zaštite među svim zaposlenicima Podravke, ali i ostalih građana. Kao jedan od važnih zadaća daljnje je proširenje članstva i njihovo usavršavanje u zvanjima i specijalnostima.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik Ivan Golubić te tajnica Ines Štefanić u ime Vatrogasne zajednice grada Koprivnice te gradonačelnik Mišel Jakšić koji je pohvalio rad društva koje je vrlo važno i za cijelu Podravku i kao član gradske zajednice. Ivan Golubić osvrnuo se na činjenicu da je DVD Podravka jedno od rijetkih industrijskih dobrovoljnih vatrogasnih društava u okolici pa i šire te da na to trebaju biti posebno ponosni jer su nositelji protupožarne zaštite u velikoj i važnoj tvrtki te da na taj način pridonose i sigurnosti svih radnika.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica