Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Jagnjedovec ove će godine izgraditi novo spremište za svoja vozila, dolazi i novi kombi

DVD Jagnjedovec održao je u ponedjeljak, 19. travnja, godišnju izborno-izvještajnu skupštinu te su tako svi DVD-i u sklopu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice izabrali nova ili potvrdili stara vodstva za sljedeći petogodišnji mandat. Na čelu DVD-a Jagnjedovec i dalje će biti predsjednik Renato Patrčević i zapovjednik Antonio Popijač, a društvu ove godine predstoji završavanje dokumentacije kako bi sve bilo spremno za gradnju novog vatrogasnog spremišta za koje je Grad Koprivnica već kupio zemljište te ga donirao društvu. Lani je društvo bilo aktivno na uređenju i održavanju spremišta i okoliša, organizirali su pasivna dežurstva tijekom žetvene sezone, darivali su djecu u povodu božićnih blagdana, a sudjelovali su na hodočašću na Mariju Bistricu. Naravno, tu je i redovno uvježbavanje i rad s opremom, usavršavanja u zvanjima te sudjelovanje na vježbi Cerine. U srpnju su zabilježili više intervencija na saniranju posljedica nevremena koje je zahvatilo Jagnjedovec i dio Starigrada, a obavili su i osiguranja na INA-inom postrojenju u Jagnjedovcu. Članovi DVD-a u više su navrata bili na redovnim dislokacijama u NP Brijuni, a uključili su se i u sanaciju potresom pogođenog područja na Banovini.

I ove godine, osim spomenute gradnje spremišta, u planu im je aktivan rad u društvu te u sklopu aktivnosti koprivničke Vatrogasne zajednice, a i dalje će obavljati osiguranja i dežurstva za INA-u.

Na skupštini su podijeljena i uvjerenja, i to o završenom osposobljavanju za vatrogasca koja su dobili Ivica Petrović, Monika Grivić, Jura Gačan, Mihael Gačan i Martina Gadanec. Za vatrogasca prve klase osposobljeni su Davkorka Gregurek, Darko Kolarić, Martina Sedlanić, Snježana Sedlanić, Kruno Višak, Goran Kovačić, Saša Ranilović, Paula Evačić, Kristina Petrović, Kristina Patrčević i Robert Rendulić. Tečaj za dočasnika završili su Marina Zovko, Goran Zovko, Željko Krnjak, Igor Hemetek, Damir Novaković, Gordana Bukvić, Goranka Gadanec, a dočasnika prve klase Nikola Gadanec.

Skupštini su ispred VZG-a Koprivnica prisustvovali predsjednik Ivan Golubić, zapovjednik Hrvoje Blažeković i tajnica Ines Štefanić koji su pohvalili rad ovog marljivog i aktivnog društva.

– Što se tiče operativnih aktivnosti, mogu samo pohvaliti vaš predan rad. DVD Jagnjedovec nositelj je svakog operativnog zadatka i znamo da na vas uvijek možemo računati jer ste što se tiče ljudi i opreme vrlo jaki, a samim time i vrlo važni – kazao je zapovjednik Blažeković.

Na njega se nadovezao i predsjednik Golubić koji je najavio i dolazak novog kombi vozila u društvo, a kojeg će dobiti u sklopu nabavke čak pet novih vozila za VZG od strane Grada Koprivnice.

Društvo je pohvalila i dogradonačelnica i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž naglasivši važnost vatrogastva za grad.

– Veliki trud ulažete i veliko srce imate, a to se najviše pokazalo u zadnjih godinu dana kada ste se angažirali na pandemiji, na potresima i ostalim intervencijama. Vatrogasce se često puta ne gleda kao na volontere, no vama je volonterstvo u krvi, ali nikad to ne ističete i zato vam posebno hvala za sve što radite za naš grad – kazala je Ksenija Ostriž.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

 

I