Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Herešin izabrao novo/staro vodstvo, na ljeto stiže i prvo kombi vozilo

Najmlađe dobrovoljno vatrogasno društvo u Koprivnici, DVD Herešin, u subotu, 17. travnja, na svojoj četvrtoj redovnoj izborno-izvještajnoj skupštini potvrdilo je izbor dosadašnjeg predsjednika Josipa Lončarića i zapovjednika Dalibora Tehtrlea koji će društvo voditi i u sljedećem petogodišnjem mandatnom razdoblju. Društvo je lani održalo tek nekoliko aktivnosti zbog ograničenja koja je donijela pandemija koronavirusa. U sklopu sustava Civilne zaštite članovi DVD-a Herešin u ophodnjama su proveli 72 sata, u radnoj akciji uredili su svoje prostorije te su za božićne blagdane ukrasili bor ispred spremišta. Dva člana završila su osposobljavanje, i to za vatrogasnog dočasnika Josip Lončarić i Ivan Pehak.

Predsjednik Josip Lončarić predstavio je i plan rada za ovu godinu, iz kojeg je izdvojio daljnje osposobljavanje članova, uređenje prostorija, izradu nadstrešnice i nabavku kombi vozila te opreme i osobne zaštitne opreme kao i sudjelovanje na natjecanjima ako epidemiološka situacija to dopusti.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik VZG-a Ivan Golubić te tajnica Ines Štefanić.

– DVD Herešin definitivno će ove godine dobiti jedno kombi vozilo, a svakako ćemo pokušati opremiti i adekvatan prostor za parkiranje, a taj dio dogovorit ćemo svi zajedno s Gradom Koprivnicom – rekao je Ivan Golubić.

S njime se složio i gradonačelnik Jakšić koji je napomenuo kako će se osigurati prostor u sklopu obnove cijelog kompleksa u kojem se nalaze prostorije DVD-a Herešin.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica