Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Draganovec izabrao novo vodstvo, nova predsjednica je Aleksandra Rajšel, zapovjednica ostaje Mihaela Martinjak Lončarek

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draganovec održalo je u petak, 9. travnja, redovnu izborno-izvještajnu skupštinu, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera. Izabrano je novo vodstvo za sljedećih pet godina, a nova predsjednica postala je Aleksandra Rajšel. Zapovjednica će i u sljedećih pet godina biti Mihaela Martinjak-Lončarek. Protekla godina, baš kao i u ostalim društvima, protekla je specifično, bez velikih događanja i okupljanja. Ipak, članovi su se osposobljavali u zvanjima i specijalnostima, sudjelovali su u aktivnostima Civilne zaštite s 14 vatrogasaca na 21 ophodnji, a radili su i na edukaciji mještana o odgovornom spaljivanju korova. Sudjelovali su na vatrogasnoj vježbi Cerine 2020., a organizirali su i tradicionalni memorijalni malonogometni turnir Miškec Husnjak. Zapovjednica je spomenula i opremu koju im je osigurala Vatrogasna zajednica grada Koprivnice, a to su B cjevine, brentače za mladež, signalizacije za mladež, čizme, naprtnjača i deka za gašenje požara. Za 2021. godinu planiraju i dalje sudjelovati u svim aktivnostima u naselju Draganovec, s VZG-om Koprivnica raditi na usavršavanju članova, sudjelovati u vježbama i drugim aktivnostima zajednice, a planiraju i osuvremeniti opremu i uniforme. Na skupštini dodijeljena su i priznanja, i to Meliti Šeb za 20 godina uspješnog rada te Lani Baniček, Riti Rei Pavić i Eleni Baniček za deset godina rada u DVD-u Draganovec.

Na skupštini su kao gosti bili i gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić, zapovjednik VZG-a Hrvoje Blažeković te tajnica VZG-a Ines Štefanić.

Ivan Golubić čestitao je članovima na uspješnom radu te zahvalio svima koji su vodili DVD u prethodnom mandatu.

– Zahvaljujem svima na sudjelovanju i uključivanju u aktivnosti Stožera civilne zaštite tijekom prošle godine te na organizaciji drugih aktivnosti koje su pandemijski uvjeti dozvoljavali. VZG ulagao je i dalje će ulagati u ljude i opremu svakog DVD-a, pa tako i Draganovca, a mogu reći da smo 2020. jako puno ulagali u opremu. Mogu najaviti da će DVD Draganovec ove godine dobiti jedan kombi na korištenje, a i vatrogasna prikolica koja je trenutno na nadogradnji doći će u DVD Draganovec – kazao je predsjednik Golubić.

S njim se složio i zapovjednik VZG-a Blažeković te izrazio i veliku zahvalnost Gradu Koprivnici i gradonačelniku Jakšiću koji imaju sluha za vatrogastvo i veliki značaj dobrovoljnih vatrogasaca za cijeli grad.

– I dalje budite aktivni i trudite se kao i do sada, a novom vodstvu želim puno uspjeha u novom mandatu – kazao je zapovjednik Blažeković.

Gradonačelnik Jakšić pridružio se dobrim željama novom vodstvu.

– Grad Koprivnica uvijek će pratiti vatrogasce. Drago mi je da se u mojem mandatu proračun s 400.000 kuna povećao na 800.000 kuna za vatrogastvo, a vidim da je to i opravdano kada vidim koliko vatrogasci rade te što i koliko daju za svoje mjesto i za svoj grad. To se pokazuje svakodnevno, a posebno kada smo se lani susreli s pandemijom, a krajem godine i s potresom. Kada se sve to skupa pogleda, onda mogu reći da je svako ulaganje u vatrogastvo ulaganje u sigurnost i budućnost. Moram pohvaliti i istaknuti činjenicu da DVD Draganovec već dugo i uspješno vode uglavnom žene, a sada imate i novu predsjednicu koja će nesumnjivo dati svoj velik doprinos aktivnosti društva – zaključio je gradonačelnik. 

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica