Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

DVD Batinske izabrao novo vodstvo, nova predsjednica je Ankica Hadžija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Batinske održalo je u subotu, 10. travnja 2021. godine, redovnu izborno-izvještajnu skupštinu. Skupština je održana u skladu s epidemiološkim mjerama.
Na početku, nazočnima je pozdrave dobrodošlice uputio predsjednik DVD-a Batinske Branko Vucikuja, zahvalivši se pritom na dolasku svim članovima DVD-a Batinske i članu Općinskog vijeća Marijanu Horvatu.
Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast poginulim i umrlim vatrogascima kao i poginulim hrvatskim braniteljima.

Zatim je Skupština usvojila radno voditeljstvo na čelu s Ivanom Lugarovim, zapisničara, komisije, povjerenstva i ovjerovitelje zapisnika.

Izvješće verifikacijske komisije pročitao je predsjednik komisije Marko Vicenski te je utvrdio da je na Skupštini prisutan natpolovičan broj članova te da su sve odluke Skupštine pravovaljane.
Prijedlog novog Statuta kao i Poslovnika o radu Skupštine pročitao je predsjednik Branko Vucikuja, a koje su članovi skupštine jednoglasno usvojili.

Izvješće o radu Društva za 2020. godinu podnio je predsjednik Branko Vucikuja.
Financijsko izvješće pročitala je Ana Dautanec. Izvješće Nadzornog odbora pročitala je članica  Nadzornog odbora Valentina Vucikuja.
Prijedlog Plana rada Društva za 2021.godinu pročitao je Branko Vucikuja.
Prijedlog Financijskog plana prihoda i rashoda za 2021. godinu pročitala je Ana Dautanec.
Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge. Nakon usvajanja izvješća i prijedloga, razriješena su dosadašnja tijela upravljanja i sprovedeni su izbori za novo vodstvo.

Članovi Skupštine jednoglasno su potvrdili novo vodstvo DVD-a na mandat od pet godina u sastavu: predsjednica Ankica Hadžija, zamjenik predsjednika Branko Vucikuja, zapovjednik Stjepan Vucikuja, zamjenik zapovjednika Marko Vicenski, tajnica Marija Dautanec Božić, blagajnica Ana Dautanec, kao i Upravni odbor u sastavu Ankica Hadžija, Branko Vucikuja, Stjepan Vucikuja, Marko Vicenski, Marija Dautanec Božić, Ana Dautanec i Andrija Vicenski.
Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su Ivan Lugarov, Ivan Ivanov i Milan Vicenski a dužnost delegata u VZO Kalinovac obnašati će Mario Vucikuja i Marko Kopričanec.

Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa” primila je Valentina Vucikuja. Nikolini Kopričanec uručeno je uvjerenje o uspješnom završenom osposobljavanju za zvanje vatrogasac.
Za 10 godina djelovanja  i članstva u DVD-u Batinske priznanje su primili Matea Hadžija, Mihaela Lugarov, Valentina Sandrini, Marko Vicenski, Stjepan Vucikuja i Valentina Vucikuja. Priznanje za 20 godina djelovanja i članstva u DVD-u Batinske primili su: Branko Dautanec, Mirko Dautanec, Marko Kopričanec, Marko Maletić i Tomislav Maletić.

U završnom dijelu skupštine u kojemu su riječ imali gosti, za riječ se javio općinski vijećnik Marijan Horvat koji je pozdravio sve nazočne, čestitao novom vodstvu te poželio i u budućnosti dobar i kvalitetan rad članova DVD-a Batinske.
Branko Vucikuja, dosadašnji predsjednik DVD-a Batinske zahvaljuje se svim članovima na veoma dobroj i plodonosnoj suradnji.
Novoizabrana predsjednica Ankica Hadžija obratila se članovima Društva, zahvalila im se na ukazanom povjerenju te ih zamolila za suradnju i podršku tijekom rada.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović