Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

Dobrovoljni vatrogasci iz Reke ove godine obilježavaju 70 godina DVD-a, dobili i novu predsjednicu

DVD Reka u nedjelju, 11. travnja, na svojoj godišnjoj izborno-izvještajnoj skupštini predstavili su rad u protekloj godini, donijeli planove za ovu godinu te za novu predsjednicu izabrali Martinu Lončarić koja je na tom mjestu zamijenila Stjepana Futača koji je naglasio da će i dalje aktivno raditi u DVD-u i biti uključen u sve aktivnosti, no da je došlo vrijeme za nove, mlade ljude i ideje i smjer kojim će mladost nastaviti voditi ovo prigradsko dobrovoljno vatrogasno društvo. Zapovjednik će i dalje biti Darko Lončarek. On se na skupštini osvrnuo na 2020. godinu te od aktivnosti istaknuo dobru suradnju i zajedničke aktivnosti sa Župom Presvetog Trojstva, Mjesnim odborom te Društvom žena Reka.

– Tijekom godine sudjelovali smo u aktivnostima suzbijanja pandemijekoronavirusa (17 puta), obavili smo pasivna dežurstva tijekom žetvene sezone, sudjelovali na vježbi Cerine 2020., a jedan naš član bio je na dislokaciji na Brijunima. S dva člana, kombijem i prikolicom sudjelovali smo na izvanrednoj dislokaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ukupno smo imali devet intervencija kroz godinu – kazao je zapovjednik Lončarek.

S ponosom je naglasio kako je prvi put u povijesti društva ekipa ženske mladeži boravila u Kampu vatrogasne mladeži Fažana, a zahvalio je i Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice na vrijednoj opremi koju je društvo dobilo.

– Ukupna vrijednost opreme koju smo dobili od VZG-a je 102.000 kuna, od čega je vatrogasna prikolica vrijednosti 91.000 kuna na čemu smo posebno zahvalni – zaključio je zapovjednik Lončarek.

U planu za ovu godinu vrijednim rečkim vatrogascima je i dalje raditi na usavršavanju članova i opreme, sudjelovati u društvenom životu Reke te obavljati preventivne protupožarne aktivnosti i edukacije.

DVD Reka ove godine obilježava 70. godišnjicu, no zbog epidemioloških mjera za sada nije moguće obilježiti ovu važnu godišnjicu većim svečanim okupljanjem.

Rad društva pohvalili su i predstavnici VZG-a Koprivnica, predsjednik Ivan Golubić, zapovjednik Hrvoje Blažeković i tajnica Ines Štefanić, a posebno je razveselio okupljene predsjednik Golubić koji je najavio dolazak novog kombi vozila u DVD Reka, u sklopu nabavke više takvih vozila za društva u sklopu VZG-a.

Gradonačelnik Mišel Jakšić također je gostovao na skupštini pritom naglasivši važnost vatrogasaca za sigurnost grada, prigradskih naselja i svih građana te još jednom podsjetio na ulogu u pandemiji i potresu koji se dogodio krajem godine. Najavio je i daljnju potporu Grada za sve preventivne i operativne vatrogasne aktivnosti te suradnju na svim razinama.

VZG Koprivnica