Vatrogasna zajednica Koprivničko-Križevačke županije

90. godina djelovanja DVD-a Majurec

U subotu, 16. listopada 2021. godine, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca Dobrovoljno vatrogasno društvo Majurec svečano je proslavilo svoju 90. obljetnicu
osnutka i humanog djelovanja.

Goste i uzvanike dočekivalo je počasno odjeljenje DVD-a Majurec, koje je predvodio zapovjednik Ivan Sokač.

Zapovjednik Sokač potom je izdao zapovijed o formiranja svečanog ešalona ispred Vatrogasnog doma Majurec, te je upriličen mimohod kroz mjesto
do kapele Sv. Leopolda Mandića.

U kapeli je održana sveta misa koju je vodio župnik Stjepan Soviček uz pomoć vel. Damira Vrabeca, (rođenog u Majurcu i počasnog člana DVD-a Majurec, na službi u Cirkveni).

Po završetku svete mise, svečana povorka u kojoj su bile i pripadnice Križevačke djevojačke straže, vratila se do vatrogasnog doma gdje je kod spomen ploče položen vijenac poginulim hrvatskim braniteljima i vatrogascima Živku Antoliću i Tomislavu Sušniću.

Svojom nazočnošću proslavu su uveličali, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško, tajnik VZG Križevaca Ivan Matosović, v.d. zapovjednik JVP Grada Križevaca Marijan Sokolić, predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Bedekovčina, Križevci, Cubinec, Erdovec, Veliki Potočec, Lemeš Križevački, Bukovje, Srednji Dubovec, Bočkovec, Kloštar Vojakovački i Đurđic, te mnogobrojni gosti i prijatelji DVD-a Majurec.

Svečanu sjednicu pozdravnim je govorom otvorio Miroslav Raić.
Veoma iscrpno izvješće o samom radu i aktivnostima DVD-a u proteklih 90. godina pročitao je predsjednik društva Ivan Radotović.

Uslijedili su pozdravni govori gostiju pa su se tako nazočnima obratili: zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, tajnik VZG Križevaca Ivan Matosović, v.d. zapovjednik JVP Grada Križevaca Marijan Sokolić, uvaženi gosti čestitali su na velikom jubileju, zahvalivši se članovima društva na volonterskom radu i plemenitosti.

Voditelj svečane sjednice Miroslav Raić potom je pročitao i zahvalio se svima koji su kupili spomen čavliće i spomen trake, koje je simbolično na barjak DVD-a Majurec vezao zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Pri kraju svečane sjednice, članovima DVD-a, pokrovitelju, sponzorima, udrugama i zaslužnim pojedincima dodijeljene su zahvalnice, odlikovanja i plakete.

Marijan Sokolić uručio je spomenice za 10 godina rada u društvu Željki Marolin, Antoniji Kovačević i Ivanki Ščrbak, a za 20 godina Dijani Jandrašec, Mariji Škrlec i Robertu Jandrašecu.

Darko Palaš uručio je spomenice za 30 godina rada u društvu Ivici Antoliću, Davoru Buzini i Tomislavu Trniniću, a za 50 godina Darku Veselku, Đuri Ščetariću, Ivanu Ščetariću, Dragutinu Rumenjaku, Stjepanu Vrabecu, Ratku Sokaču i Stjepanu Jandrašecu.                                                                                                                                               

Predsjednik Ivan Radotović uručio je potom zahvalnice članovima društva, a plamenice i medalje će im biti naknadno uručene.

Pravo na nošenje brončane plamenice stekli su Ivan Sokač, Miroslav Raić, Tomislav Trninić, Davor Buzina i Miroslav Rumenjak.

Pravo na nošenje srebrne plamenice stekli su Dragutin Rumenjak, Darko Veselko i Ivan Nemčić.

Pravo na nošenje zlatne plamenice stekli su Ratko Sokač i Josip Raić

Pravo na nošenje brončane medalje stekli su Dijana Jandrašec, Zlatko Jandrašec, Zvonimir Srmek, Marija Škrlec, Josipa Ščetarić i Ivan Ščetarić.

Pravo na nošenje srebrne medalje stekli su Đuro Ščetarić, Ana Ščetarić, Ankica Vrabec, Ivan Vrabec i Stjepan Vrabec.

Pravo na nošenje Zlatne medalje stekao je Stjepan Jandrašec.

Predsjednik Radotović zatim je uručio prigodne zahvalnice Gradu Križevcima, JVP Grada Križevaca, VZG Križevaca, VZ Koprivničko-križevačke županije i
Koprivničko-križevačkoj Županiji.

Prigodne riječi zahvale svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su pripomogli da se svečana proslava realizira uputio je Miroslav Raić.

Za svoj nesebičan i human rad, društvo je primilo plaketu VZG-a Križevaca, plaketu VZ Koprivničko-križevačke županije, plaketu JVP Grada Kiževaca i plaketu DVD-a Kiževci.

Društvo je na dar dobilo i vatrogasni aparat S9 od DVD-a Bedekovčina.

Završnom riječju predsjednika Radotovića završila je svečana sjednica.       

Nakon završetka svečane sjednice, slavlje je nastavljeno uz prijatno druženje i ručak za sve nazočne.

 

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović